27 May 2006

~Dear diary~ *Post in Swedish about a Swedish swap*

~Kära dagbok~

Det här är ännu en av mina idéer som strömmar till när jag har upp över öronen av jobb och skolarbete. Men det är ju snart över, gott folk. Och då kan det behövas goda saker att se fram emot.

Och eftersom jag, i likhet med en del andra, är ohälsosamt förtjust i anteckningsböcker och liknande tänkte jag ordna ett bokbyte. Det ska vara en bok som ska kunna fungera som dagbok (dvs den ska inte ha karaktären av ett anteckningsblock eller liknande, utan vara lite mer ... tja, slitbeständig, än så). Men, förstås, man behöver ju inte ha boken till just dagbok. Man kan ... skriva ner sina recept, klottra vid telefonen, anteckna filmrepliker, påbörja sina memoarer - eller vad man nu har anteckningsböcker till.

Boken man skickar ska vara en fin bok, antingen den är köpt och fin som den är eller man väljer att dekorera den själv. Inget billigt krafs som man inte själv skulle vilja få i present, alltså! (Sen kan man ju förstås hitta en fin bok för en inte alltför dyr penning, det är ju inte så jag menar. Men den ska se fin ut och vara skön att skriva i och den bör inte vara större än A4 och inte mindre än A6.)

Med boken bör följa lite smått och gott som man kan tycka passar. (Exakt vad som kan tänkas passa din "partner" får du klura ut själv, men lite tips kommer snart.) Penna är ju ett givet sällskap till boken, utöver det kanske det passar med klistermärken, ett bokmärke, någon dekoration - eller mer fantasifullt: Något litet gott att äta när man skriver, ett bokfodral? You decide. Det ska alltså vara lite smått och gott som skickas med, men inte något stort eller mycket eller dyrt. Miljonärer är vi ju inte så många av oss, antar jag.

För att den som skickar till dig ska få reda på vad du kan tänkas gilla och utifrån det kunna klura ut något att ge dig ska du svara på dessa frågor och mejla dem till mig:
*Kommer du att använda boken till något speciellt, i sådana fall vad?
*Favoritfärg(er):
*Intressen:
*Vad blir du glad av?
*Något du tycker är vackert:
*Färger och teman du inte gillar:

~Dear diary~

Vill du vara med? Skicka ett mejl med svar på frågorna + namn, adress, mejladress (och har du blogg eller liknande, skicka gärna en länk) till mig: nenitas@spray.se så snart andan faller på. Senast 6 juni har jag lottat vem som skickar till vem (det är med andra ord inte alls säkert att du får från samma som du skickar till, även om det kan bli så). Skicka presenterna till din partner senast 20 juli (men ju tidigare ju bättre). Gott om tid att shoppa och/eller pyssla med andra ord.

Frågor? Mejla eller kommentera.

4 comments:

Ketutar said...

Låter jättekul! Vill absolut vara med, men har egentligen inte råd :-(

maria said...

Ja, det är tråkigt när man vill vara med på saker men inte har råd. Så har jag haft det hela vintern/våren egentligen, så det är kul att swappa nu när jag har lite mer pengar.
Kul att du gillar min swapidé och om du inte har råd att vara med nu, kanske du kan vara med om jag gör om samma byte en annan gång? :-)

musta lammas said...

Om det finns inte tillräckligt med svenska deltagare, här finns en finne som vill gärna med! ;-) Bokbyte låter sååå cool!
(And now I have to change to English, since I`m too tired to figure out how to say things in Swedish... I just found your blog, it`s really nice. I`m trying to catch up with it!)

Päivi

Ketutar said...

Ursäkta att jag är så sen :-)
Jag skulle jättegärna vara med nästa gång :-) Och jag hoppas att allt går så bra, att du vill ordna en gång till :-D

Kram,
Ket