14 October 2005

Bokbyte (in Swedish about a pocket book swap)

Gillar du att läsa romaner? Och tycker du att det är kul att ibland läsa något som du kanske inte hade valt själv, bara för att få ta del av någon annans favorit och därmed kanske också få en ny favorit? Då tycker jag att du ska vara med i Bokbytet! (Det är ju det jag säger, jag får alltid en massa idéer när jag skriver tenta ...)

It goes like this ... Köp en pocketbok som du har läst och som du tycker mycket om eller som betyder något särskilt för dig. Skicka den sedan till den person du fått adressen till och motivera också varför du valde just den här boken. (Skicka även titel, författare och motiveringen i ett mejl till mig så ska jag skriva en sammanfattande text om Bokbytet efteråt.) Och strax därefter få ju du en bok i brevlådan av en annan bokbytare :-) Intressant? Go on reading ...

För att vara med skickar du namn, adress och mejladress till mig. Antingen ordmejl eller astrud242004@yahoo.se. Skriv också om det är någon genre som du absolut inte vill ha, till exempel om du tycker att det inte finns något värre på jorden än deckare, eller fantasy, eller romantiska komedier. Sedan lottar jag fram vem som ska skicka till vem och så mejlar jag er med info om den ni ska skicka till. Din adress kommer alltså BARA att visas för mig och för den som ska skicka till dig, inte för någon annan. Du skickar därefter en bok till den person du får adressen till. Du kommer också att få en bok. (Vill du skicka bok till mer än en person får du förstås göra det, då kommer du också att få mer än en bok. Skriv det i anmälan i sådana fall.)

1. Anmäl dig, genom att mejla mig, före 21 oktober (nästa fredag).
2. Du får adress till den du ska skicka till inom några dagar efter det datumet.
3. Du skickar den bok du valt före måndag 7 november. Du mejlar också info om den bok du valt (titel o förf) samt din motivering.

Boken ska vara ny eller i nyskick.

(Frågor? Fråga!)

Yeeee! Bokbyte!!

6 comments:

Fillan said...

Vad menas med nyskick?

maria said...

Att man kan ha läst boken, men att den ändå ser hel, ren & fräsch ut. Dvs inte sliten, kladdad, hundöron, klotter, kaffefläckar, cigarettrökslukt etc.

Fillan said...

Okej, räkna in mig på en bok.

Anonymous said...

Hi Maria! My name is Francesca and I live in Italy... I'm the girl who is going to send you some snack for the snack-swap--- it's nice to meet you...!! my e-mail is sonicgirl@libero.it and my italian blog is www.kundalini.splinder.it

Ewa Sandborg said...

Varför heter du Maria pysslar och ler? Bor du också i piteå (SOM JAG)?
Jag hittar inga andra pysslare än jag här.

maria said...

ewa> nope, jag bor inte i piteå. och hur namnet kom sig ... tja, jag minns faktiskt inte! :/